Artykuł
Jak powstają nasze rogale?
Rogale wypiekamy w naszej cukierni mieszczącej się na Poznańskiej 1 w Zaniemyślu nieprzerwanie od 1990 roku. Tradycyjna receptura, doświadczeni cukiernicy oraz najwyższej jakości półprodukty to sekret ich unikalnego smaku. Cały proces produkcji rogali ukazany jest na filmiku widocznym na dole strony.
Nagrody i certyfikat
Nasze Rogale posiadają certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego, zapewniającego ich wypiek zgodnie z tradycyjną recepturą oraz użycia składników najwyższej jakości.
Od listopada 2008 r. tradycyjnie wypiekany poznański Rogal Świętomarciński został objęty unijnym znakiem geograficznym "Produktu o Chronionej Nazwie Pochodzenia w Unii Europejskiej". Od tego czasu nieprzerwanie Piekarnia Cukiernia Łobza wypieka rogale według tradycyjnej receptury.