Artykuł
Sekretem smaku naszych pączków jest ich receptura, która została opracowana przez Romana Pankowskiego - cukiernika, który pracuję u nas od samego początku działania firmy. Wcześniej pączki oparte na jego przepisie produkowane były na ul. Dworcowej w Kórniku, gdzie wraz z kolegą prowadził własną pączkarnie. Pączki bazujące na jego przepisie szybko zyskały popularność. Idealnie dobrane proporcje sprawiły, że w przepisie nie trzeba było wprowadzać zmian i tak w niezmienionej formie produkowane są w naszej firmie od 1990 roku.
Obecnie posiadamy pączki w następujących rodzajach:
- z marmoladą
- z powidłami
- z kremem
Ostatnio do oferty wprowadziliśmy
nowość - pączki domowe
Czy wiesz, że?
W dobie powszechnej automatyzacji coraz rzadziej można znaleźć firmy w naszej branży, które kulają oraz nadziewają pączki ręcznie. My trzymamy się tradycji, dzięki czemu nasze pączki smakują wyjątkowo.